Skapa en scrapbook om ert bröllop scrapbooking

Om ni är kreativa personer eller om ni bara vill ha ett unikt minne från den dag ni träffades till er bröllopsdag och därefter, är en scrapbook den ideala lösningen.
Scrapbooking innebär att man utifrån ett tema framhäver foton i album med hjälp av tyger, band, knappar, stämplar, stansat material, guldkorn, färgat papper, personliga meddelanden, kvitton, små blomdekorationer, metallfigurer, pärlor, klistermärken, vackra snirkliga bokstäver, menyer, dikter, citat m.m. Scrapping är USAs tredje största hobby och har funnits i Sverige i ca 8 år.

Samla
Oavsett om ni är nybörjare eller inte är det första att samla ihop minnessaker. Gå tillbaka till den tid när ni började som ett par. Foton, biljetter, parfymen som ni hade när ni träffades och avsluta med minnessaker från bröllopet. Ni kommer förmodligen att bli förvånade över att ni har en massa minnessaker undangömda.

Material
Innan ni går vidare och börjar köpa papper och tillbehöver till klippboken, tänk på hur ni vill att boken ska se ut. Om ni vill ha en eklektisk mix med olika färger och texturer, behöver ni inte välja ett visst tema. Men om ni vill ha scrapbook som känns mer komplett, besluta om en stil och/eller färgschema som speglar er och ert bröllop.

Layout
Det fina med scrapbooking är att det är helt upp till er hur ni arrangerar saker och inkluderar eller inte. Var inte rädd för att beskära bilder på unika sätt. Varför inte inkludera en bild av er som par utskurna i hjärtform. Det fina med att beskära bilder är att du kommer att kunna få plats med mer på dina sidor. Kom dock ihåg att skydda din färdiga bröllopsbok med pappersskydd för varje sida.

Berätta en historia
I en scrapbook kan ni berätta er historia. Den blir mer animerad än ett vanligt fotoalbum. Har ni en kreativ ådra? Skriv poesi, inkludera kända citat och håll det mycket personligt om er två. Ni kan också inkludera citat från ert bröllop, som kommer att framkalla minnen var gång ni läser dem.


Senast uppdaterad fredag 12 augusti 2011 kl. 16:25