Vinterbröllop Tips och idéer vinter

Upptäck glädjen av ett vinterbröllop. Ni kommer att älska alla tips om blommor, mat och färgscheman som gör att årstiden med snö och is är så speciell för att knyta era band.Vinterbröllop


Hinner man inte bli klar med bröllopsförberedelserna till sommaren, så måste man inte tvunget vänta till nästa år. Det går alldeles utmärkt att gifta sig även under vinterhalvåret. Då får man dessutom någonting trevligt att se fram emot, när mörkret börjar krypa på. Under sommaren, då de flesta fortfarande gifter sig, händer det ju ändå så mycket skoj. Dessutom är det svenska sommarvädret så känsligt och har man otur regnar hela dagen bort. Så har ni allt klart till vintern, så varför inte? - Se bara till att ladda med blåbärssoppa och klä er varmt, så är saken biff.

Det finns många anledningar till varför ett vinterbröllop kan vara det perfekta valet för er. Ni föredrar att njuta av det sanna vintriga vädret och skapa ett bröllop med sagolandskänsla. Tänk er omgivna av gnistrande snö, medan ni och era gäster har det mysigt och skönt. Använd årstiden som inspiration för er stora dag. Välj isvitt siden och komplettera med en pälssjal. Bjud på kryddstark mat och mustiga röda viner under mottagningen. Ett annan fördel med att välja ett vinterbröllop är att man kan hålla nere kostnaderna. Oavsett vad du har i åtanke är vintern en mångsidig årstid för ett bröllop.

Temat
Att det är vinter behöver inte betyda att ert bröllop blir intetsägande. Välj ett tema som är inspirerat av vädret men som också skapar en magisk vintrig känsla. När det gäller din klädsel kan du tänka på ”Disney-prinsessan” och sträva efter en charmig gnistrande klar brudklänning med en söt pälsjacka för att hålla kylan ute. Du kanske tycker om tanken att ha ljusblått, silver och riktigt vitt som ert tema. Till en början kan dessa färger verka alldels för kalla men tänk till en extra gång och titta på olika tyger, texturer, mönster och utsmyckningar och se hur underbara dessa toner kan vara. Alternativt kanske ni vill ha några lite mer levande färger. Självklara färger är guld, rött och varmt orange. Ett sätt att införliva dessa rika årstidsfärger kan vara att lägga till roser, järnek eller bär i buketten.

Vigseln
Innan vigseln kan bröllopsgästerna bjudas på lite värmande glögg istället för champagne. Efter vigselakten tar häst och släde brudparet till bröllopslokalen. Vägen dit kan vara kantad med marschaller och i släden brinner facklor.

Mottagningen
Vintern med dess väder innebär förmodligen att mottagningen kommer att ske inomhus. När ni letar efter potentiella platser, kom då ihåg att ta hänsyn till era gäster behov. Blir de tvungna att gå långt och trotsa vädrets makter? Kommer det att finnas tillräckligt med utrymme för att ta hand om deras kläder? Det är viktigt att välja en plats som är mysig och välkomnande. Se till att platsen är uppvärmd eller gå ett steg längre och hitta en plats med en välkomnande öppen spis. Om ni är ute efter att ge ert bröllop en mottagning med ”wow”-faktor, kan en isskulptur vara precis vad ni letar efter. Har ni en lite stramare budget, kan man göra mycket med vackra bordsdekorationer såsom guldmålade stjärnor och kottar.

Bröllopsresan
När det gäller bröllopsresan kan ni antingen välja att omfamna den kalla årstiden eller resa till värmen.Valet är stort. Tycker ni om ett kallt klimat, varför inte hyra en stuga i Alaska och titta på norrsken eller boka ett par nätter på Ishotellet i Jukkasjärvi, följt av skidåkning. Ett annat alternativ är en kryssning till Nordpolen, där ni kan se den dramatiska skönheten i glaciärer och titta på det fantastiska djurlivet, allt från skeppets bekvämlighet. Om ni hellre föredrar en varmare destination, anses Maldiverna och Seychellerna vara klassiska platser för en bröllopsresa, med sina kilometerlånga paradisiska stränder med varmt turkost vatten och ett tropiskt klimat som aldrig sviker.


Senast uppdaterad onsdag 10 augusti 2011 kl. 17:43